Krijg inzicht in je cijfers, zodat je weet aan welke knoppen je moet draaien en je financiële rust ervaart.
Krijg grip op je portemonnee! Ik kies voor financiële rustNa dit traject:
- weet je wat financieel nodig en mogelijk is bij elke beslissing die je neemt
- ga je vol zelfvertrouwen voor je droomprojecten
- betaal je jezelf een salaris uit en maak je ook echt winst.
Herken je dit?
- Je ligt vooral wakker van je financiële toestand. Hoeveel omzet moet je hebben om een goed salaris uit je zaak te halen? En moet je daar dan veel belastingen op betalen? Pff, hoe zit dat eigenlijk met pensioen als zelfstandige? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden 😫
- “Je moet kosten maken”, “je moet het zo aanpakken”, “allé, da’s toch niet zo moeilijk, doe het nu toch gewoon”. Zoveel goedbedoeld advies, maar wat moet je daar nu mee?
- Je blijft die beslissing maar uitstellen. Niet omdat je niet weet wat je precies wil doen. Wel omdat je geen zicht hebt op de financiële consequenties.
- Je agenda staat goed vol. Maar je bankrekening? Da’s een ander paar mouwen. En die stapel facturen moeten nog betaald worden. Maar je wou ook nog inschrijven voor die opleiding. Even lenen van de spaarrekening (alweer 😟) of de opleiding dan maar niet volgen? Of jezelf deze maand geen salaris uitbetalen? Frustrerend, dat eeuwige gechipoteer!
- Budgetapps, huishoudboekjes… Je hebt het allemaal geprobeerd, maar het lukt je niet om alles goed bij te houden. Bestaat er geen makkelijker systeem?
- Jaarlijks overleg met je boekhouder gehad. Veel wijzer ben je niet. Je hebt winst gemaakt, goed! Maar waar is dat geld dan? Hoe komt het dat je toch nog geld van de privérekening moet halen om facturen en belastingen te betalen? Je voelt de hoofdpijn al prikken achter je slapen.
Het kan ook anders
Het is jouw recht om je volle potentieel te leven. Meer zelfs, het is je plicht om daarnaar te streven. Maar daarvoor moet je je veilig voelen. Financieel veilig.
- Geen overslaande hartslagen als je je bankrekening opent of een factuur in de brievenbus vindt.
- Weten hoe je er financieel voor staat, ook zonder dat je een diploma boekhouden op zak hebt.
- Je kan jouw leven leiden en je dromen waarmaken. Omdat je weet welk tarief bij jou past, omdat je jezelf een goed salaris betaalt én daarbovenop echte winst uitkeert. Cash op je rekening 🤑
- Je neemt onderbouwde beslissingen en weet zelf aan welke knoppen je kunt draaien om te komen waar je wil zijn.
- Je beheert je geld op een eenvoudige en praktische manier.
- Financiële ademruimte en mentale rust. Gedaan met “wat als”-scenario’s. Jij hebt een helder zicht op je cijfers.

Dat kan allemaal!
- Je hoeft geen boekhouder te zijn of economie gestudeerd te hebben om je financiën op orde te krijgen. Al wat je nodig hebt, is een beetje goede wil en goesting om je financiën zelf in handen te nemen.
- Beheer je budget op een eenvoudige manier, gebaseerd op jouw eigen menselijke gedrag. Volhouden is geen issue. Bye bye huishoudboekje!
- Neem vanuit financieel bewustzijn je leven en je bedrijf in handen. Maak werk van overzicht, duidelijkheid en structuur en stop met die beslissingen uit te stellen.
Waarom dit traject?
Financiële veiligheid is een basisbehoefte.
Zonder blijven we hangen in overlevingsmodus. Het doet er zelfs niet toe of de angst voor financieel tekort terecht is of niet. Het gevoel hebben dat je niet weet waar je staat, zorgt ervoor dat je geen beslissingen durft te nemen.
Zicht krijgen op je financiën is de manier om te groeien. Financieel én als mens krijg zo je ruimte om je volle potentieel te leven.
Alleen is ‘Geld’ geen vak op school. We leren niet budgetteren of onze situatie sturen richting financieel comfortabel leven.
Maar we moeten het wel allemaal kunnen. Het is zoals autorijden zonder de verkeersregels geleerd te hebben. ‘t Is toch net iets veiliger als je weet hoe het werkt.
Gelukkig is het niet moeilijk om te leren hoe je je budget financieel gezond inzet om jouw dromen waar te maken. Want zo kun je er ook écht voor je klanten zijn.
De onderneemsters die al met dit traject aan de slag gingen werden meer zichzelf eens de onrust rond hun financiën wegviel.
Ik ben ondernemer, maar had totaal geen zicht op het financiële plaatje van mijn praktijk. En dat gaf me veel onrust en angst voor tekort. Na de samenwerking met Veerle heb ik mijn financiën duidelijk in beeld. Hierdoor kan ik knopen doorhakken en beslissingen nemen. Ik heb niet langer het gevoel in het wilde weg wat te doen, maar weet duidelijk hoe ik mijn bedrijf kan laten groeien.
echt leven
Ze leven hun leven écht, zonder constante alarmbellen in hun hoofd
Dromen uitvoeren
Ze konden hun eerste dromen al uitvoeren omdat ze eindelijk weten wat hun budget aankan
Goed zorgen
Ze zorgen goed voor zichzelf en kunnen daardoor nog beter voor hun klanten zorgen
Rijk voelen
Ze voelen zich ‘rijk’, elk op hun manier. Want ‘rijk zijn’ gaat bijna nooit om veel geld verdienen, al is financieel bewustzijn wel noodzakelijk om tot eender welke vorm van rijkdom te komen.
Meer financiële rust met dit stappenplan
“De Ultieme Wegwijzer naar Financiële Rust” is een traject van 4 maanden waarin jij als dienstverlener zicht krijgt op je financiën. Zo ken je vanuit een financieel bewustzijn onderbouwde keuzes maken die je dichterbij brengen bij een financieel comfortabel leven. Onder persoonlijke begeleiding leer je hoe je met rust en zelfvertrouwen voor jouw droomprojecten gaat.
Wat zit er in het traject?
4 modules met meer dan 20 videolessen
Excel-templates, handleidingen, inspiratielijsten
Tot 4u 1-op-1-begeleiding
Module 1 - Je privé portemonnee op orde
Ruil de energievretende stress in voor mentale rust wanneer je denkt aan de toekomst
- breng je privé inkomsten en uitgaven in kaart
- bereken wat jij straks nodig hebt voor een financieel comfortabel pensioen
- krijg zicht op je huidige stand van zaken
- leer hoe je kan bijsturen richting een financieel comfortabel leven
Module 2 - de financiële glazen bol van je zaak
Zet je plannen om in cijfers
- bereken het tarief dat bij jou past
- vertaal je toekomst in cijfers en ontdek of je plannen financieel haalbaar zijn
- leer doordachte, berekende keuzes maken
Module 3 - de financiële check up
Hou vinger aan de pols
- doe de financiële gezondheidsscan van je bedrijf
- leer hoe je je zaak financieel gezond krijgt én houdt
- zet stappen in de goede richting
Module 4 - hupeké, grip op je portemonnee
Leer op een eenvoudige en uiterst praktische manier met je budget omgaan
- krijg een totaal financieel overzicht met minimale moeite
- boek échte winst
- betaal jezelf een maandelijks salaris
- kom tot een gezond evenwicht tussen winst, salaris, belastingen en andere kosten
⇒ Elke module is ook afzonderlijk volgen
Ben jij klaar om voluit voor financiële rust te gaan?
Spreekt dit traject je aan en wil je weten of het iets voor jou is?
Boek dan hieronder een verkennend gesprek. Tijdens deze babbel gaan we na waar jij strugglet en wat je verwacht van dit traject. We leren elkaar beter kennen en kijken of dit traject matcht met wat jij nodig hebt.
Wat een plezier om op deze manier je financiën te beheren! Het geeft rust, helderheid, overzicht. Je weet waar je aan toe bent en kan met een gerust hart grote beslissingen nemen. Veerles begeleiding hierin is zeer aangenaam en een echte meerwaarde. Warm betrokken, helder meekijkend, geen moeite is haar teveel. Een absolute aanrader!

Ik begeleid jou naar financiële rust
Hey, ik ben Veerle!
Ik heb 7 jaar als boekhouder gewerkt en daarna 23 jaar in de administratie. Cijfers zijn echt mijn ding.
In cirkeltjes blijven draaien en geen beslissingen nemen omdat je geen idee hebt van de financiële consequenties is frustrerend. I get you. Been there, done that!
Meer dan tien jaar heb ik gefantaseerd hoe het zou zijn om mijn goedbetaalde job als ambtenaar op te geven en voor mezelf te beginnen. Ik ergerde me mateloos aan mezelf, maar toch durfde ik geen stappen te zetten. Want wat met de financiële gevolgen?
Zelfs mijn kennis en ervaring als boekhouder was hier niet genoeg. Het bleef te flou, te weinig concreet en te moeilijk op mezelf toe te passen. Ik had ontelbare financiële plannen gemaakt voor anderen, maar op het moment dat ik zelf voor het financiële risico stond, liep ik vast en bleef ik in mijn gouden kooi.
Pas toen ik voor mezelf eenvoudige, praktisch bruikbare tools en handvatten had ingebouwd, kon ik duidelijk zien dat mijn angst ongegrond was. Ik durfde de stappen te zetten waar ik zo lang over gefantaseerd had. Ik koos voor wat ik écht wou.
Ik heb zicht op wat financieel kan en wat niet en waar ik naartoe wil. Ik betaal mezelf ondertussen een salaris uit en van de eerste winst trakteer ik mijn dochters straks op een weekendje Rome.
Inzicht in je cijfers én in de manier waarop jij dingen doet en waarom, is nodig om je volle potentieel te leven. In lijn met jouw drijfveren. Zo creëer je immers een financieel veilige basis en zorg je goed voor jezelf. Vanuit die rust kun je er ook echt zijn voor je klanten.
Vanuit mijn kennis en ervaring begeleid ik dienstverleners met tools, handvatten en 1-op-1-begeleiding naar meer mentale rust door financieel bewust hun zaak te runnen zoals dat bij hen past.
Traject “Grip op je portemonnee”
Krijg inzicht in je cijfers, zodat je weet aan welke knoppen je moet draaien en je financiële rust ervaart. Na dit traject:
- weet je wat financieel nodig en mogelijk is bij elke beslissing die je neemt
- ga je vol zelfvertrouwen voor je droomprojecten
- betaal je jezelf een salaris uit en maak je ook echt winst.
In dit traject krijg je:
4 modules met meer dan 20 videolessen
20 Excel-templates, bijhorende handleidingen en inspiratielijsten
Tot 4u individuele begeleiding
Mijn commitment, aandacht, kennis en vaardigheden.
De belofte dat je er niet alleen voor staat.

Dit wil je misschien nog weten
Wat gebeurt er als ik in dit traject wil instappen?
Als je geïnteresseerd bent, kun je hier je gegevens ingeven. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een verkennend gesprek in te plannen.
Daarin bespreken we jouw noden. Blijkt dat je genoeg hebt aan één of twee modules ipv het ganse traject, dan zal ik je dat rechtuit zeggen.
Als we allebei de match voelen, kun je instappen als je dat wil.
Ik heb geen kaas gegeten van cijfers, heb nooit een letter boekhouden of economie gezien. Ga ik dit wel kunnen?
Ik heb een diploma in boekhouden en bleef evenzeer in cirkeltjes draaien. Pas toen ik de juiste tools leerde gebruiken kreeg ik vertrouwen in mijn financiële situatie en durfde ik knopen door te hakken.
Dat gezegd zijnde, besef ik maar al te goed dat jij hoogstwaarschijnlijk geen boekhouder bent. Daarom is dit een stappenplan waarbij we beginnen van bij het begin. Elke term, elk cijfer, elke grafiek of tabel leg ik je uit. Mocht je toch nog met vraagtekens zitten, dan kan je die altijd voorleggen in een van onze individuele gesprekken.
Allemaal goed en wel, “van je missie leven”. Maar uiteindelijk moet er wel brood op de plank komen en moet ik ook dingen doen waar ik het niet bepaald warm van krijg, maar die wel geld opleveren. Dingen doen waar mijn hart van gaat dansen, da’s nu nog een droom.
Niet weten of je kunt rondkomen van je dromen is frustrerend, zelfs beangstigend.
Net daarom geeft dit traject zicht op wat zou kunnen zijn en toont het je de consequenties hiervan. In alle veiligheid, op papier. Van daaruit kan je dan beslissen. Wat die beslissing dan ook is, ze is dan tenminste onderbouwd, zodat je er zonder moeite achter kan staan.
Soms gebeurt het dat ik mezelf geen loon kan uitbetalen omdat er net een onverwachte factuur in de bus viel. En ik hou mijn hart al vast als de boekhouder zegt hoeveel belastingen ik moet betalen. Da’s ieder jaar weer mijn spaarrekening aanspreken. Is daar iets voor voorzien in dit traject?
Het is pijnlijk om te merken dat je harde werk je niet de financiële veiligheid biedt die je nodig hebt om met een gerust hart te kunnen doen wat jij het liefste doet.
In het traject leer ik je hoe je ervoor kunt zorgen dat er geld gereserveerd is voor je salaris, je belastingen en zelfs je winst. En dat er een gezonde balans is tussen je omzet en je kosten.
Ik ben vooral bang dat ik niet genoeg over zal hebben tegen dat ik met pensioen ga.
Het klopt dat het pensioen van een zelfstandige niet hetzelfde is als dat van een werknemer. Maar er zijn tal van manieren om de nodige reserves aan te leggen voor wanneer het zover is. Ook dat stukje coveren we in dit traject.
Pfff, alles noteren wat ik uitgeef, ik hou dat niet vol. Been there, tried it, failed!
Ja, ik heb dat ook geprobeerd, ook niet volgehouden. Maar ik heb een andere manier gevonden om te budgetteren – en mij aan mijn budget te houden – zonder dat ik elke cent moet gaan bijhouden. Het gaat gewoon vanzelf, want de methode houdt rekening met ons natuurlijk menselijk gedrag. Ik wed dat je niets anders meer zal willen eens je dit in de vingers hebt.
Mijn boekhouder zegt dat je kosten moet maken, zodat je niet te veel belastingen betaalt. Hoe kun je dan je budget onder controle houden?
Je boekhouder heeft gelijk. En ongelijk. Geld kun je maar een keer uitgeven. En als dat is aan iets wat jou of je zaak niet verder helpt, behalve dan dat je minder belastingen betaalt, dan was dat een verkeerde uitgave. In dit traject leer je hoe het nu precies in elkaar zit met die kosten en belastingen én hoe je dit het beste aanpakt.
Geef je ook advies over boekhoudkundige of fiscale zaken?
Eerst en vooral: wat doet je twijfelen aan het antwoord van je boekhouder of accountant? Het allerbelangrijkste in de relatie tussen jou en je boekhouder is vertrouwen. Is dat vertrouwen er niet? Dan is het tijd dat je op zoek gaat naar iemand bij wie je die klik wel hebt.
Verder: ik weet alles van cashflowboekhouding en hoe je een administratie bijhoudt en wat daarbij komt kijken. Die kennis zit allemaal in het traject, dus jij weet dat straks ook allemaal.
Ik ben echter niet op de hoogte van de huidige belastings-of btw-wetgeving of fiscale verplichtingen en mogelijkheden. Daar heb je een expert voor nodig die weet hoe jij jouw bedrijf wettelijk correct en zo fiscaal voordelig mogelijk kunt runnen en je daar met raad en daad in bijstaat, zoals een accountant/fiscalist op wie je kan vertrouwen.
Moet ik dan alles open en bloot op tafel leggen? Mijn financiën vind ik toch wel erg privé.
Geldzaken zijn nog steeds een taboe. Deze delen met een derde kan voelen als met de billen bloot gaan.
Weet dan dan je niets hoeft te delen wat oncomfortabel voelt. Weet ook dat ik geen oordeel vel, mijn bedoeling is je grip, inzicht en houvast leren krijgen. En dat staat los van hoe groot, klein, rood of groen je cijfers zijn.
En ik beloof je ook : what happens in Vegas stays in Vegas. En in Deinze of online. Erewoord!
Mooi traject, maar kan ik ook enkel voor het maken van een winstplan bij jou terecht? En wat als ik alleen wil checken of mijn bedrijf financieel gezond is? Of ik helemaal geen zaak heb en alleen mijn privé financiën op orde wil?
Ja hoor, dat kan ook. Plan gerust een kennismakinggesprek in, dan bekijken we samen wat voor jou de beste optie is.
Heb je nog een andere vraag? Stel ze gerust via veerle@praktijkpractique.be of vul het contactformulier in en ik help je graag verder.