Selecteer een pagina

Cijfermadam met passie voor mensen

Veerle Degrieck

Brainstormer
Creatieve meedenker
Plannen naar cijfers omzetter
Supporter van jouw financieel gezond bedrijf

Gouden kooi

 

Ik had een goeie job als ambtenaar.  Goed betaald in een zeer zorgzaam bedrijf waar mensen tot hun pensioen blijven werken.  Dat laatste werd vaak als triomf aangehaald ‘ik heb zo lang voor hetzelfde bedrijf gewerkt’.  En als je job je voldoende  uitdaagt en je zo goed als elke ochtend met plezier naar je werk vertrekt, is dat prima.  Maar ik heb bij veel mensen de keerzijde van de medaille gezien.

Vastgeroest in de sleur en de beperking van de gouden kooi.  Goed betaald maar zó niet uitgedaagd en zó niet wat ze van het leven hadden gedroomd.  Met als bitter resultaat : ‘ik wil meer maar de consequenties dat dat met zich meebrengt durf ik niet te nemen dus ik blijf en leg me neer bij het feit dat dit het dan maar is.’

Het deed me pijn te zien welk potentieel ze hadden en hoe ze dat zelf niet konden zien of konden vastpakken.  Het zorgde er voor dat ik me ging verdiepen in waarom mensen doen wat ze doen.  Het gaf me inzicht in mijn eigen gedragen en eigen drijfveren.  En daarmee ook deze van een ander.

Je hebt toch een goeie job!?

 

Maar zelfs met die kennis belande ook ik in de worsteling met de gouden kooi.

Ik raakte voor het eerst de bodem van de put.  Ik wou niet opgeven. Zocht naar manieren om mijn potentieel vast te pakken.

Maar de angst voor de financiële consequentie zorgde er voor dat ik bleef hangen in onbeslist gebied.  Tussen de adviezen van mijn omgeving ‘leg je er bij neer, je hebt toch een goed betaalde job’ en mijn eigen innerlijke stem ‘het kan toch niet zijn dat dit het is, dat dit is waarvoor ik hier ben’.

En ik raakte voor de tweede keer de bodem.  Het terug omhoog klimmen vroeg meer tijd deze keer.  Tijd waarin ik mezelf nog beter leerde kennen en milder leerde zijn voor mezelf.

En ik zag ook, op de weg naar boven, dat ik al altijd bang geweest ben om financieel tekort te komen, terwijl ik nog nooit écht tekort heb gehad.  En dat die angst er voor zorgde dat ik geen stappen durfde nemen.

Veerle Degrieck van Praktijk Practique - Financiële dienstverlening
Don't let fear for numbers ruin your inner peace

Cijfers zijn mijn ding 

Ik ben opgeleid als boekhouder, heb 7 jaren in een boekhoudkantoor gewerkt en 23 jaar in de administratie, cijfers zijn mijn ding.

En toch, toch had mijn hoofd nood aan tools die duidelijk maakten dat de angst ongegrond was. Gelukkig had ik die handvatten dankzij mijn kennis en ervaring. Het zo kijken naar mijn financiën was mijn reddingsboei.

Je volle potentieel leven

Ik geloof dat het ieders recht is om je volle potentieel te kunnen leven.  En dat het een plicht is om daar naar te streven.  En ik geloof dat een eigen bedrijf runnen de beste tool is om dat te doen.

Ik geloof dat wanneer ik mijn potentieel met jou deel, jij hetzelfde met een ander kunt.  En zij terug op hun beurt.  Als een inktvlek die zich verspreid.  Marco Borsato zingt het “elke golf begint als rimpel, maar maakt altijd het verschil.” 

Maar zonder veilig fundament, blijf je in overlevingsmodus steken.  Inzicht in je cijfers én inzicht in hoe jij de dingen doet en waarom je ze zo doet is wat je nodig hebt om ook werkelijk jouw volle potentieel te kunnen leven. In lijn met jouw drijfveren. Zo creëer je een financieel veilige basis en zorg je goed voor jezelf.  En vanuit die rust kun je ook goed voor een ander zorgen.

Ik begeleid psychologen, therapeuten, coaches en andere solo dienstverleners aan de hand van tools, handvatten en coaching hoe ze rust kunnen vinden door financieel bewust hun zaak te runnen zoals dat bij hen past.

Wat je over mij moet weten:

Veerle Degrieck uit Praktijk Practique begeleidt dienstverleners en hulpverleners

☞ Ik leg iets geen twee keer op dezelfde manier uit. Werkt de eerste manier niet, dan probeer ik het met een metafoor inzichtelijk te maken of met een tekening of een tabel. En dat tot je helemaal mee bent. Al moet ik daarvoor zelfs rond mijn eigen as draaien. (en da’s niet verzonnen, heb ik echt al gedaan om iets duidelijk te maken)

 

☞ Ik denk heel graag met je mee en deel graag mijn kennis. Dus als je iemand verwacht die alleen maar wacht op antwoorden van jou ben je aan het verkeerde adres.

 

☞ Mijn motto is “niets is zo slecht dat er niets goed aan is”. Of zoals Albert Einstein het zo poëtisch zei “in the middle of difficulty lies opportunity”. Ik ben een krak in het vinden van die opportuniteit, dus ook als jij hem in je praktijk nog niet gevonden zou hebben.

 

☞ Over het weer kletsen doe ik in de supermarkt. Met mensen die me nauw aan het hart liggen, ga ik dat niveau dieper in gesprek. Da’s voor mij de enige manier om 100% betrokken te zijn bij jou en jouw praktijk.

En ook dit ben ik:

☞ De liefde me naar Deinze bracht maar mijn West-Vlaams accent van aan “’tzèètje” komt.

 

☞ Ik boekhouden als hobby had. De schaarse momenten waarop ik in het middelbaar eventjes niets te doen had, ging ik boekhoudoefeningen maken.

 

☞ Ik wel 38 bankrekeningen heb en daardoor financiële rust ken.

 

☞ Ik zot ben van koffie in een koffiebar en daar soms ook thee bestel.